Planer

Plan 2018
Anne Wibble docerade följande kloka ord en gång; "Alla svenskar borde ha en årslön på banken". Detta var avsett som en målsättning att långsiktigt sträva efter i syfte att stärka den enskildes frihet.

Räntespar
”Shit happens”. Trots planer kan saker gå käpprätt. Värmepannan kan upphöra att fungera. Forskaffningsmedlet kan falla i bitar. Fogden ökar skatten med 110%.
Räntesparandet görs dels på stor bank (där räntan i dagsläget är noll) och lite mer på små bankers konton med högre ränta. Jag är dock aktsam vid valet av små banker så att jag t.ex INTE väljer https://www.24money.se/ eller liknande.

Svenska aktier
De flesta aktier kommer jag att investera på de svenska börserna, nästan uteslutande på OMX och First North.

Nordiska Aktier
Eftersom minimicourtaget i Danmark och Norge i stort är lika lågt som i Svearnas rike, kommer även investeringar att göras här. Framförallt som komplement i de delar av industrin som är svår att investera i på de svenska börserna. Courtaget är högre i Finnarnas rike, men det finns en del företag som är intressanta att investera i därstädes.

Icke Nordiska Aktier
I det förlovade landet i väster finns ett otroligt utbud av intressanta företag. Dock är courtaget högre och min förståelse hur Jänkarnas ekonomi fungerar inte lika god. Söder om Sverige finns den Europeiska motorn, det Tyska riket, med allehanda intressanta företag.

Fondkonto

Riskspridning och investeringar i främmande länder görs trots allt enklast i en fond. Dessutom finns det alltid en risk att jag har helt fel med mina egna aktieinvesteringar och då kan det kännas ”tryggt” med ett fondinnehav (en försäkring som både kostar och smakar).

1 kommentar:

  1. Jag är här för att vittna om vad Dr James gjorde för mig. Jag har lidit av (GENITAL HERPES VIRUS) sjukdom under de senaste fyra åren och har haft konstant smärta och klåda, särskilt i min privata del. Under det första året trodde jag på Gud att jag skulle bli botad någon dag. Denna sjukdom började cirkulera över hela kroppen och jag har tagit behandling från min läkare som ingenting fungerar, för några veckor sedan kom jag över ett vittnesbörd om Kasha, på internet vittnar om en herbalist som heter Dr James från Västafrika, om hur han botade honom från 7 år HSV 2. Och han gav också den här e-postadressen ... [drjamesherbalmix@gmail.com] ..., rådgivande någon att kontakta honom för att få hjälp om någon typ av sjukdomar som han skulle vara till hjälp, så jag mailade honom och berättade om min (HSV 2), han sa till mig att jag inte skulle oroa mig för att jag kommer att bli botad !! Jag tvivlade aldrig på honom. Jag tror att han kan bota mig också, Dr James förberedde och skickade mig helande olja, tvål, rötter och örter som jag tog. Under den första veckan började jag uppleva förändringar över hela mig, efter fyra veckors användning av hans rötter / örter, olja och tvål blev jag helt botad. inte mer klåda, smärta på mig längre som Dr James försäkrade mig. Efter en tid gick jag till min läkare för att göra ett nytt test. resultatet blev negativt. Så vänner, mitt råd är om du har en sådan sjukdom eller känner någon som lider av den eller någon annan sjukdom som HPV, HBV, HIV / AIDS, ALS, HBP, CANCER, NEPHROTIC SYNDROME, etc. kan du kontakta Dr James växtbaserade blandade hemmet av välbefinnande direkt på hans .... drjamesherbalmix@gamil.com ... Han är en bra man, och han kommer att hjälpa dig.

    SvaraRadera

Hej!

Förehavanden i Juli (a.k.a bättre sent än aldrig)...

Ja ja ja, Enkidu är väldigt sen med sina förehavanden i aktieköpens förtrollade värld under Juli, men bättre sänt än aldrig! Juli månad ka...