måndag 2 juli 2018

Månadsrapport för Juni 2018


Nu är det slut på tolftedelen Juni och dags att redovisa vad som hänt under månaden. Som vanligt har Enkidu skjutit på lite väl mycket och nedan är de aktier som inköpts under månaden. Inga försäljningar har gjorts.Autoliv           1
Hemfosa 25
Investor           4
Nobina 15
Sdiptech        10
Svolder 10

Motiveringar:
Autoliv: Bilsäkerhetsföretag som skall delas upp i Juli. Bilindustrins omställning till elbilar lär inte påverka inte detta företag och när man splittrar företag i en Gardellisk manöver, så uppkommer oftast större totalt värde genom ren och skär trolleri.

Hemfosa: Satsar på seniorboende, skall liksom Autoliv delas upp i tvenne verksamheter längre fram i tiden. Om köptillfället var det rätta är en annan sak.

Investor: Den så kallade substansrabatten är nu nästan uppe i 30%, vilket Enkidu ser som ett köptillfälle.

Nobina: Kursen verkar flaxa som den värsta småaktie och Enkidu passade på att inköpa när kursen var lite väl låg. ”Placera” verkar oroa sig över att Nobina verkar på en konkurrentutstt marknad. Tja, så är det för många företag. Kursökningen framledes lär väl inte skrämma, men direktavkastningen är fin.

Sdiptech pref: Lite fler aktier när kursen dippade något blev det. Preferensaktie med trevlig direktavkastning.

Svolder: Inte lika hög ”rabatt” som för Investor, men kursökningen de senaste åren har varit högre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!

Förehavanden i Juli (a.k.a bättre sent än aldrig)...

Ja ja ja, Enkidu är väldigt sen med sina förehavanden i aktieköpens förtrollade värld under Juli, men bättre sänt än aldrig! Juli månad ka...